Framtidsveckan: Genombrott för näthandel - men hur hanterar vi bäst returer?

Föreläsning

Fler och fler handlar på nätet. Men den ökade digitala handeln innebär också en avsevärt större mängd returer, vilket kan bli en dyr affär för handlarna. Centrums forskare Klas Hjort, Stefan Karlsson och Daniel Hellström har studerat fenomenet och delar med sig av råd och tips.

Image by Igor Miske on Unsplash

Strumpor, solglasögon och träningsutrustning som handlas digitalt skickas tillbaka tre gånger så ofta som varor köpta i en fysisk butik. Samtidigt är kostnaden för en produkt som returneras hos en nätbutik dubbelt så stor som att sälja den.

• Hur kan ett företag hantera de ökade returerna?
  • Är generösa returregler den bästa lösningen?
  • Hur kan ett företag trigga köp utan att öka kostnaderna för returer?

Forskarna har i flera projekt analyserat digitala konsumentmönster. I detta samtal diskuterar de bland annat lönsamma kunder och kunder som missbrukar returrätten att handla ännu mer.

Medverkande:

• Klas Hjort, Universitetslektor vid Förpackningslogistik, Lunds universitet
  • Stefan Karlsson, forskare vid Förpackningslogistik, Lunds universitet
  • Daniel Hellström, Universitetslektor vid Förpackningslogistik, Lunds universitet

Det här  samtalet vänder sig också till dig som  arbetar inom handel, logistik, hållbarhet eller konsumtion.

Det här seminariet vänder sig också till dig som är intresserad av e-handel, trender inom logistik och framtida konsumtion eller som är allmänt intresserad av pågående samhällsskeenden och som funderar på sitt ekologiska fotavtryck.

ANMÄLAN

Samtalet sker på E7, Campus Helsingborg och online via Zoom.

Framtidsveckan
Evenemanget är en del av Framtidsveckan 18-24 oktober 2021 vid Lunds universitet. Se hela veckans program här.

Coronainformation
I dessa tider värnar vi speciellt om alla deltagares säkerhet och hälsa och Framtidsveckan följer Folkhälsomyndighetens och regeringens beslut och rekommendationer. Evenemang, lokaler och logistik under veckan kommer att ta hänsyn till uppsatta coronarekommendationer. Vi uppmanar alla som känner minsta symptom på förkylning eller annan sjukdom att stanna hemma.

21 oktober 2021

Sanna Trygg