Carin Rehncrona på internationell retailkonferens i USA

Publicerad: 2017-04-13

Carin presenterade sin studie om hur stora detaljhandelsföretag/ retailers väljer betalningstjänster.

Drygt 70 deltagare med ledande detaljhandelsforskare presenterade sina senaste forskningsresultat inom retail på the ACRA Annual Conference 2017. Carin Rehncrona presenterade sin studie om hur stora detaljhandelsföretag/retailers väljer betalningstjänster i en session om ”Supply Chain Management”.

– Jag fick många bra kommentarer och uppmärksammades än en gång på hur olika betalningssystemen är runt om i världen. I USA är det mycket vanligare att handla på kredit och de var förvånade över hur stora volymer som hanteras med kontokort i Sverige, säger Carin om sitt deltagande.

Konferensen hölls i ”The Twin Cities”, Minneapolis och Saint Paul, som utgör ett mellanamerikanskt nav för detaljhandel och som huserar ett antal stora detaljhandelsföretag som exempelvis Best Buy och Target. Här nns också USAs största köpcenter, Mall of America. Värd för konferensen var University of Minnesota, ett välrenommerat universitet där inte mindre än 25 tidigare nobelpristagare varit aktiva.

Läs mer om organisationen ACRA.